Tájékozódjon hiteles forrásból:  

 

Aszpartám - rákkeltő vagy sem?

Az aszpartám az egyik legelterjedtebben használt édesítőszer – nem mellékesen azért, mert a legnagyobb nemzetközi üdítőitalgyártók is ezzel az anyaggal helyettesítik a cukrot „diétás” és „zéró” termékeikben.

Az aszpartám azonban nem emiatt került az újságok címlapjaira az utóbbi időszakban.

"Hivatalosan is rákkeltő lehet az aszpartám"; "Kiderült az igazság: tényleg rákkeltő az üdítőkben használt édesítőszer?"; "Döntött a WHO – rákkeltő lehet az aszpartam" Három cikkcím, amelyek alapján azt gondolhatnánk, hogy valami olyan tény került napvilágra az aszpartámmal kapcsolatban, amely felülírhatja mindazt, amit eddig erről az édesítőszerről tudtunk, gondoltunk. A cikkek elolvasása némileg árnyalja a címek alapján kialakuló képet – de még így sem jutunk teljesen közel ahhoz, ami jelen tudásunk, a tudományos bizonyítékok alapján kijelenthető. S mivel nagyon sokan csak címeket olvasnak, nem cikkeket, nem meglepő, hogy viszonylag nagy a rémület az aszpartámmal kapcsolatban.

Az, hogy pontosan mi derült ki nemrégiben az aszpartámról, és hogy mennyire lehet biztonságos vagy éppen veszélyes a fogyasztása, a PirulaKalauz összefoglaló cikkéből kiderül!

Kép és szöveg forrása: PirulaKalauz