Tájékozódjon hiteles forrásból:  

 

Finom és egészséges - íme, a rukkola!

A tápanyagokban gazdag rukkola számos jótéteménnyel rendelkezik egészségünkre nézve, ami gyógyhatásainak, az egészséges táplálkozás elősegítésében és egyes betegségek megelőzésében játszott szerepének köszönhető.

Már az ókorban felismerték jelentőségét a fitoterápiában, és például hajnövesztő szerként vagy afrodiziákumként (nemi vágyat fokozó szerként) is latba vetették. Akár használt az ilyen téren történő alkalmazása annak idején, akár nem, a rukkola napjainkra az egészséges étrendhez tartozó, fontos növény lett. Könnyű, kalóriaszegény salátaféle (kb. 30 kalóriát rejt 100 g-ja), ugyanakkor bővelkedik alapvető tápanyagokban is. Kiváló K-vitamin-forrás (ez a vitamin szerepet játszik a véralvadásban), és nem kevés B9-vitamint (folsavat) tartalmaz, amely az idegrendszer számára fontos. Kalciumban is gazdag, ami elengedhetetlen a csontok szilárdságának megőrzése szempontjából.

Ha kíváncsi arra, milyen előnyös tulajdonságai vannak még a rukkolának, miként hat a szervezet sav-bázis egyensúlyára, valamint az emésztésre, és hogyan lehet belőle ízletes pestót készíteni, kattintson IDE, hogy a Patika Magazin cikkéből megtudja!

Szöveg forrása: Patika Magazin Online
Fotó: Pixabay