Tájékozódjon hiteles forrásból:  

 

Már okostelefonnal is ellenőrizhetők és kiválthatók e-receptjeink

Egyszerűen és gyorsan áttekinthetők e-receptjeink a megújult MyEESZT segítségével.

A Google Play-ból és Apple Store-ból egyaránt ingyenesen letölthető mobilalkalmazás okostelefonra történő telepítésével lényegesen könnyebbé válik a patikába menetel előtti ellenőrzése annak, hogy miből mennyit írt fel nekünk az orvosunk.

Az applikáció használata rendkívül egyszerű. Az első belépéshez Ügyfélkapu-azonosítás szükséges, ám ezt követően beállíthatjuk az egyszerűsített bejelentkezési módot, így a későbbiekben gyorsan elérhetjük majd a felületet. A MyEESZT jelenleg az egészségügyi dokumentumok közül az e-receptek megtekintését és beváltását teszi lehetővé, ám a rendszer fejlesztésével együtt várhatóan a későbbiekben továbbiak (pl. beutalók, laboreredmények) is elérhetővé válnak majd ily módon.

Mielőtt tehát elindulunk a gyógyszertárba, az alkalmazáson keresztül pillanatok alatt ellenőrizhetjük a felhőbe felírt recepteket, ha pedig belépünk a patikába, a gyógyszerkiváltáshoz elegendő lesz telefonunkon bemutatnunk a felírási igazoláson szereplő kódot (és nem kell elővennünk a TAJ-kártyánkat vagy a személyazonosító igazolványunkat sem).